Wednesday, May 18, 2011

Valmis biisi!

Tänään ollut viimeinen päivä studiossa ja biisi alkaa olla valmista kauraa. Ihan tyytyväisiä ollaan lopputulokseen ensimmäiseksi biisiksemme. Voisin kertoa jotain työvaiheistamme tämän kappaleen parissa.

Kaikkihan lähti siitä, että Kalle ja Tero aloitti tekemään taustabiittiä ilman mitään sen suurempaa tarkoitusta tai ideaa ja sehän valmistuikin yhdessä illassa. Laulajamme Laura siitä sitten innostui ja halusi lähteä tekemään siihen biisiä. Ei kauaakaan niin sanoitukset ja laulumelodiat oli jo valmiina.

Seuraava työvaihe sitten oli lähteä studioon ja saada lauluja nauhalle. Päätimme käyttää perusvarmaa AKG 414 mikkiä, jolla saatiinkin sitten hyvin laulut purkitettua.

Pienen säädön, kuuntelun ja opettajien neuvojen jälkeen olimme sitä mieltä, että biisi tarvitsee vielä sitä "jotain". Noin viikko ennen biisin deadlinea "orkesterimme" Kalle soitti lisää midi-instrumentteja sekaan kuten viuluja, torvia ja sen sellaista. Myös Miika päätti lisätä muutamia perkussioita mukaan.

Biisin miksaus jäikin sitten ihan viime tinkaan ja miksattiin lähes koko biisi viimeisenä iltana ennen deadlinea. Mutta biisi valmistui ja se on pääasia.

Tero, Kalle, Miika ja Laura kiittää, tack!


Latest tracks by Vital Mic

No comments:

Post a Comment